Sayfa Gösterimi : 3651

Anasayfa \ Avrupa Girişimcilik Ödülü

Kas.

DAGEM-AVRUPA GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLÜ

Düzce Üniversitesi Arıcılık Arastırma, Uygulama ve Eğitim Merkezi (DAGEM) "Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz" adlı arıcılık projesiyle girisimcilik ruhunun gelistirilmesi dalında Avrupa Girisimcilik Ödülü'nün sahibi oldu.
25 Mayıs günü Budapeste'de gerçeklesen ödül töreninde Düzce Üniversitesi adına ödülü Düzce Üniversitesi Arıcılık Arastırma Uygulama ve Eğitim Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Meral Kekeçoğlu aldı. Bu ödül ülkemizin de aldığı ilk Avrupa Girisimcilik Ödülü oldu.

'AB Komisyonu'ndan alınan bilgilerde 29 ülkeden 399 projenin katıldığı 2011 yılı Avrupa Girisimcilik ödüllerinde Üniversitemizin arıcılık projesiyle arıcıları eğiterek ve Türkiye'nin kendine has arı cinslerini fırsata dönüstürerek yerel ekonomiye katkı sağladığı belirtildi. Üniversitemizin "Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz" projesi, Yığılca ilçesinde sosyoekonomik kalkınmasında arıcılığın ve bal üretim ormanlarının etkili bir sekilde değerlendirilmesini hedefliyor. Proje ile Yığılca'da bilinçli arıcı sayısının artırılması, arıcılığa yeni baslayacakların eğitilmesi, genç issizlerin, ev kadınlarının ve bedensel özürlülerin arıcılığa tesvik edilmesi, Yığılca'da üretim kapasitesini artırmaya yönelik bal üretim ormanlarının kurulması ve arıcılığın Yığılca'nın sosyal, ekonomik kalkınmasında etkili bir faaliyet haline dönüstürülmesi öngörülüyor.

Avrupa Girisimcilik Ödülleri, isletmeleri ve girisimciliği en basarılı sekilde tesvik edenleri belirlemek, en iyi girisimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girisimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı artırmak ve potansiyel girisimcileri cesaretlendirmek amacıyla AB Komisyonu'nun sponsorluğunda dağıtılıyor.